Senderisme, excursionisme i/o muntanyisme  El Bec de Ferrutx: un petit tast de les muntanyes de Mallorca

Descripció de l'itinerari
Enviada per Irene Irene
Vegades que s'ha obert la ruta: 6308
Vegades que s'ha descarregat el track: 2517
El Bec de Ferrutx és un cim situat al Massís d'Artà, a la comarca de Llevant de Mallorca. Com tots els cims mallorquins fora de la Serra de Tramuntana té una alçada modesta, 522 m., però la cara nord del cim es desploma de manera vertical sobre la Badia d'Alcúdia, i això li dóna un aire de molta alçada. La pujada es fa per la cara sud, per un camí senzill i sense molt desnivell gràcies a l'alçada que ens permet assolir la carretera d'accés a l'ermita de Betlem, punt d'inici de la sortida. Les vistes de què podrem gaudir des de cim cap a la Badia d'Alcúdia i s'Albufera són immillorables.
r1621.jpg r1622.jpg r1623.jpg r1624.jpg r1625.jpg r1626.jpg r1627.jpg r1628.jpg r1630.jpg r1631.jpg r1632.jpg r1634.jpg

Situats a la zona d'aparcament a l'entrada de l'ermita de Betlem i mirant cap al llarg passeig arbrat que hi dóna accés veiem a la nostra esquerra un camí d'entrada no molt ben definit, però marcat amb una fita, que s'enfila per un marge sorrenc. El prenem i guanyem una mica d'alçada. El camí transcorre inicialment per dins d'un bosc amb força plantes baixes, ja que ens trobem a la llera d'un torrent. Quan el camí creua el torrent canvia de direcció i surt del bosc per anar a voltejar la muntanya per la banda de mar. En algun moment perd alçada, però la recuperem per pujades suaus. Seguim el sender sense pèrdua possible, ja que està ben fitat. En un punt a mitja pujada enllacem una pista en mal estat que ve de la nostra esquerra. Nosaltres la prenem cap a la dreta fins que s'acaba, al cap de no molt d'haver-la trobat. En aquest punt tornem a seguir un sender a la dreta sempre vorejant la muntanya i amb vistes al mar. Aviat distingim el nostre objectiu, que en un principi queda amagat pels turons que l'envolten. La seva alçada i la punta amb forma de bec no ens deixaran cap dubte. Hi arribarem després de carenejar un llom de pedra calcària que es desploma en forma de penya-segat sobre la plana que separa la serra de Llevant de la de Tramuntana. Fem la baixada pel mateix itinerari.

Punt de sortida Ermita de Betlem
Accés al punt de sortida Arribem a l'ermita de Betlem per una estreta carretera de muntanya des del nucli d'Artà, situat al peu de la MA-15, a la comarca de Llevant de l'illa de Mallorca
Dades tècniques
Dificultats a tenir en compte: No hi ha aigua durant el recorregut, que és força solei.
Material necessari: No es detalla
Alçada màxima: 522 m
Desnivell positiu: 525 m
Durada: Unes 3 hores.
Distància recorreguda: 10,4 km (anada i tornada)
Cartografia i bibliografia: Mallorca. Guia Alpina. Editorial Alpina
Època aconsellable: Tot l'any excepte els dies de màxima calor
Debat
No s'han trobat missatges.
Darreres vegades que s'ha fet aquesta ruta
No s'ha trobat informació.